Въпроси сертифициране

Често задавани въпроси за сертифициране по програмата „Най-щастливото бебе“
За допълнителни въпроси можете да ни пишете на: bebeidete@gmail.com

​​​В: Това може ли да бъде начин за диверсификация (разностранно развитие) на настоящата ми професия или практика?

О: Абсолютно. Ако докосвате живота на родителите всеки ден, така още повече ще променяте нещата. Професионалистите, които биха имали полза от тази сертификация са: инструктори по раждане, медицински сестри, специалисти от Ла Лече лигата, сертифицирани консултанти по кърмене, международно сертифицирани консултанти по кърмене, дули по време на раждане, дули за след раждане, медицински персонал, педиатри, здравни инструктори, терапевти, работещи с масаж на бременни и бебета, водещи на групи от родители, програми за бащинство, за тийнейджъри, агенции за осиновяване, за приемни грижи, програми за домашни посещения и социални работници / супервайзъри по превенция на насилието върху деца.

В: Програмата достъпна ли е по света?
О: Да.

В: Колко време отнема завършването на програмата?
О: Продължителността на програмата е различна за всеки курсист. Учащите трябва да посветят между 1 и 3 месеца за да я завършат, в зависимост от бързината, с която покриват различните компоненти.

В: Трябва ли да ходя някъде за обучението?
О: Не. Обучението се провежда чрез DVD, което може да гледате във Вашия кабинет или дом.

В: След като съм сертифициран, какво биха представлявали общо взето часовете ми?
О: В информацията, предоставяна в курса, има примерен план. Обикновено занятията продължават между два и три часа, въпреки че урокът може да бъде интегриран и в други курсове за грижи за бебета.

В: Колко трябва да таксувам родителите за подобен курс?

О: Таксите за курса варират от 0 до 100.00 лв. за семейство. Сертифицираните преподаватели осигуряват (продават, заемат или подаряват) комплект за родителите на всеки участник (семейство), който посещава курса. Родителят може да получи или заплати комплекта в час.

В: Какво представлява комплектът за родители?
О: Комплектът за родители включва книгата „Най-щастливото бебе“ и диск с успокояващи звуци (цената им на дребно е приблизително 25 лв.). На участниците в курса силно се препоръчва да използват диска, за да успокоят бебето си по време на нервни периоди и през нощта – за подобряване на съня – през първата година от живота на детето. Освен това, родителите се насърчават да преговарят чрез книгата вкъщи, за да затвърждават знанията си. Семействата обикновено упражняват техниките няколко пъти, за да усвоят напълно подхода.

В: Ще трябва ли непрекъснато да поръчвам за дистрибуция комплектите за родители?
О: Сертифицираните преподаватели трябва да поръчват тези комплекти непрекъснато, за да ги предоставят на всеки нов курсист или семейство, които се включват в обучението.

В: След като получат сертификат, дали преподавателите работят с отделни семейства или могат да организират малки групи?
О: Преподавателите могат да работят и в индивидуална, и в групова форма на обучение.

В: В материалите по програмата включени ли са идеи за маркетинг или за това отговаря обучителят?
О: В материалите по програмата са включени препоръки за маркетинг и връзки с обществеността. Организацията „Най-щастливото бебе“ няма да осъществи рекламата за Вашите курсове, но ще Ви даде идеи как да го направите, вкл. и примерни брошури, които могат да бъдат модифицирани така, че да дават конкретна информация за Вашия курс. Освен това Ви осигуряваме модели за вестникарски репортажи, които може да изпратите до местната преса. По време на конференции и медийни изяви, д-р Карп ще спомене, че заинтересованите родители могат да посетят нашия уебсайт и да намерят информация за местни курсове и сертифицирани преподаватели. След като сте поучили сертификат, ако искате можете да бъдете включени в уебсайта ни като сертифициран преподавател по програмата „Най-щастливото бебе“ и хората ще могат да се свържат с Вас за курсове.

В: Каква е целта на д-р Карп с тази програма?
О: Целта на д-р Карп е всеки неопитен родител да се научи бързо да успокоява нервното си бебе и да добави между 1 и 3 часа към нощния му сън. Той се надява, че това ще направи родителите по-уверени, ще подсили връзката им с бебето им и те ще започнат благословената си връзка по позитивен начин.
Освен това, тъй като бебешкият плач и родителската умора могат да доведат до провал в кърменето, следродилна депресия, изтощение, брачен стрес, Синдром на раздрусаното бебе, прекомерни лекарски посещения и предписване на лекарства, както и повишен риск от Синдрома на внезапната детска смърт, д-р Карп се надява, че неговият подход може да спомогне за предотвратяването на тези нежелани явления. И най-накрая – негова цел е да помогне на бащите да се чувстват по-компетентни и уверени, както и да участват повече в грижата за бебето.

В: Кой подкрепя програмата за обучение „Най-щастливото бебе“?
О: Многобройни експерти по майчинство и грижа за бебето от цялата страна рекламират подхода „Най-щастливото бебе“, включително лидери от Ламаз, ДОНА, Американската Академия по педиатрия, Международна организация „Родителство с обич“ и „Предотвратете насилието над деца в Америка“. Идеите в „Най-щастливото бебе“ са включени в учебния план на медицински училища, болници, клиники, правителствени здравни програми и военни бази по света. Много щатски програми също са включили „Най-щастливото бебе“ в техните услуги за родители (напр. в Уайоминг са сертифицирали 10 патронажни сестри, в Пенсилвания са сертифицирали над 250 преподаватели, които да преподават във всеки офис на „Жени, бебета и деца“ в щата.)

В: Одобрени ли са часове за продължаващо обучение за тази програма?
О: Тази програма е одобрена от Комитета по здравни грижи (КГЗ) в Охайо, който й присъжда 5.5 контактни часа продължителност чрез процедурата за одобрение към КЗГ при Организацията за здравна администрация на Охайо.
Освен това, програмата се зачита за 6.5 алтернативни контактни часа от Международната асоциация за обучение за раждане (ICEA) и за 6.5 алтернативни контактни часа от Ламаз, като така може да бъде използвана за ресертификация в Ламаз.​