Най-щастливото бебе

 

Корицата на книгата „Най-щастливото бебе" от Светлана Генчева - Съни
Корицата на книгата „Най-щастливото бебе” от Светлана Генчева – Съни

Детето от раждането до 6 месеца

Няма нужда да стоите вече безпомощни и изтощени, докато бебето Ви плаче. Сега родителите могат лесно да научат най-успешните методи за утешаване на бебетата.

През 2002 г. д-р Карп предостави разрешаването на 3000-годишната тайна на коликите с откритието си на успокояващия рефлекс. Това е един невероятен превключвател за плача на бебето, който може да успокои и най-придирчивите новордоени за броени минути и да увеличи съня им с 1- 3 часа.

Д-р Харви Карп съчетава съвременната наука и древната мъдрост на хилядолетни народи, за да докаже, че новородените не са наистина готови за света, когато се родят.

Първите 3 месеца бебето прилича по-скоро на ембрион, отколкото на напълно развито човешко същество. Една от основните причини бебетата да плачат е защото са родени прекалено рано, с три месеца.

При човека поради нарастването на мозъка и респективно черепната кутия, заради метаболизма на майката и социоално-културните фактори, бебетата се раждат по-рано, за да могат да излязат през родилния канал, да съхранят тялото на майката и да имат възможност за ранно социализиране.

Така бебетата се появяват на бял свят много безпомощни в сравнение с други бозайници. Ако човешкото бебе се раждаше толкова развито в неврологично и физиологично отношение, каквото е бебето на шимпазето или горилата, то би трябвало да остане в утробата между 180 до 200 дни.

Изследванията на д-р Харви Карп провокират новото схващане за липсващия 4-ти триместър от бременността и успокояващия рефлекс.

Успокояващият рефлекс е рефлексът, който бебето има още в утробата и когато се задейства правилно, може да спре плача му веднага и да удължи съня му по време на първите месеци от живота му.

Рефлексът се задейства, чрез 5 прости стъпки, които д-р Карп нарича 5-те успокояващи техники, чрез имитиране на звуците и усещанията в утробата (люлеене, повиване, сучене, високо „Шшш”, странична или коремна позиция на подхващане). Както с коленния рефлекс (при удар с чукче), успокояващият рефлекс работи само, когато се задейства точно по правилния начин.

Във всепризнатите си D​VD и книга „Най-щастливото бебе в квартала”, д-р Карп обяснява:

• Какво е коликата?
• Защо бебето плаче по-често през нощта?
• Как може един родител да успокои бебето само за минути?
• Може ли да разглезите бебето?
• Кога трябва да се обадите на лекаря?
• Какво може да направите, за да увеличите незабавно съня? ​

„Най-щастливото бебе”
Цена: 20 лв.

>> Съдържание книга Бебе​
>> Откъси книга Бебе
>> DVD Бебе
>> Мне​ния Бебе​​​

 

“The Happiest Baby on the Block” by dr. Harvey Karp; Oil on canvas 40×50 cm​, Svetlana Gencheva – Sunny

Театър на улицата

Светлана Генчева – Съни, художник, дарява за кориците на книгите „Най-щастливото бебе в квартала”, „Най-щастливото дете в квартала” свои картини. Светлана успешно използва техниките на д-р Карп при отглеждането и възпитанието на​ детето си. Тя е и един от малцината, които използват технките на школата на „малките холандци”. Съни е известен български художник на съвременно изкуство и има договри с галерии и музеи в Ню Йорк, Барселона и Люксембург. На други картини и артуърк на Съни можете да се насладите наwww.svetlanagencheva.com, или просто когато се разхождате по ул. „Г.С. Раковски” в гр. София (търсете по травопостовете слон пигмей, замък или театър на улицата – разбрахме, че през месец декември, 2012 г., “Театър на улицата” – е “изчезнала” от трафопоста. Затова, можете да и се насладите само тук :)) ​