Най-щастливото дете

 

Корицата на книгата „Най-щастливото дете" от Светлана Генчева - Съни
Корицата на книгата „Най-щастливото дете” от Светлана Генчева – Съни

Детето от 6 месеца до 5 години.

Всеки, който живее с малки деца, знаe колко бързо те се променят. В един момент всичко е блаженство и изведнъж – БУМ, изригват в мега-гневен изблик в магазина!

Не е чудно, че изтощени и притиснати от времето и ежедневието родителите се чувстват в капана на едно повтарящо се „​Не!, не!”.

Годините на малкото дете са едни от най-трудните. Част от техните предизвикателства са, че са по-слаби, по-бавни и по-ниски от всички останали. Те не могат да се изкажат или да изразят емоциите си, поради липсата на достатъчно езикови познания.​​​

Прохождащите и проговарящи деца могат да ни изглеждат като миниатюрен вариант на голям човек, но всъщност научните изследвания показват, че мозъкът на едно малко дете, е небалансиран.

Недоразвитото ляво полукълбо на мозъка на детето (частта, която контролира говора, търпението и логиката) е в постоянна борба и често надвивана от дясното полукълбо на мозъка (центъра на невербалния импулс, емоцията и разбирането на невербалната комуникация като изражението на лицето, тона на гласа и езика на знаците).

Когато вашето дете се разстрои, ядоса, разочарова и т.н., този незрял фин баланс често напълно рухва … и то се превръща в един крещящ, драскащ първобитен човек.

Д-р Карп обяснява, че ключът е родителите с малки деца да разберат, че те не са „малки възрастни”.

Той казва: “Ние всички сме малко примитивни, когато сме разстроени. Ето, защо описваме гневния възрастен с думи като „направо откачи”. Придирчивите малки деца тръгват от „първобитен”, а когато се разстроят започват да действат направо праисторически!” Неслучайно малкото дете в семейство Флинстоун се казва „Бам Бам”.

С книгата и D​​VD​-то „Най-щастливото дете в квартала”, Вие ще научите:

• Как да се справите с емоционалните изблици и да подобрите дисциплината.
• Най-важното при комуникацията – Правилото на ресторантите.
• Четири прости стъпки, с които да превеждате на „детешкия език„​ на малчугана.
• Хитри и забавни начини за насърчаване на доброто поведение (специално време, похвали, награди, клюки, играта „Сгафих”).
• ​Как да умеете да слушате и да се свързвате с емпатия с малчугана.
• Интелигентните решения на проблемите на малкото дете (тревожност от раздяла, хапане, придирчиво хранене, съперничество между братя и сестри, страхове и др.).
• Начин да научите дори и едногодишното дете на търпение!

„Най-щастливото дете”
Цена: 20 лв.
​​
>> Съдържание книга Дете
>> Откъси книга Дете
>> DVD Дете
>> Мнения Дете​​​

 

Корицата на книгата „Най-щастливото дете” от Светлана Генчева – Съни (“The Happiest Toddler on the Block” by dr. Harvey Karp) Oil on canvas 40×50 cm