Книги и видеа

Детето от раждането до 6 месеца

Няма нужда да стоите вече безпомощни и изтощени, докато бебето Ви плаче. Сега родителите могат лесно да научат най-успешните методи за утешаване на бебетата.

През 2002 г. д-р Карп предостави разрешаването на 3000-годишната тайна на коликите с откритието си на успокояващия рефлекс. Това е един невероятен превключвател за плача на бебето, който може да успокои и най-придирчивите новордоени за броени минути и да увеличи съня им с 1- 3 часа.

„Най-щастливото бебе”
Цена: 18 лв.,
Поръчайте с 5% отстъпка от тук.

>> Съдържание книга Бебе​
>> Откъси книга Бебе
>> DVD Бебе
>> Мне​ния Бебе​​​

 

Д-р Харви Карп съчетава съвременната наука и древната мъдрост на хилядолетни народи, за да докаже, че новородените не са наистина готови за света, когато се родят.

Първите 3 месеца бебето прилича по-скоро на ембрион, отколкото на напълно развито човешко същество. Една от основните причини бебетата да плачат е защото са родени прекалено рано, с три месеца.

При човека поради нарастването на мозъка и респективно черепната кутия, заради метаболизма на майката и социоално-културните фактори, бебетата се раждат по-рано, за да могат да излязат през родилния канал, да съхранят тялото на майката и да имат възможност за ранно социализиране.

Детето от 6 месеца до 5 години

Всеки, който живее с малки деца, знаe колко бързо те се променят. В един момент всичко е блаженство и изведнъж – БУМ, изригват в мега-гневен изблик в магазина!

Не е чудно, че изтощени и притиснати от времето и ежедневието родителите се чувстват в капана на едно повтарящо се „​Не!, не!”.

„Най-щастливото дете”
Цена: 18 лв.
Поръчайте с 5% отстъпка от тук​.
​​
>> Съдържание книга Дете
>> Откъси книга Дете
>> DVD Дете
>> Мнения Дете​​​

 

Годините на малкото дете са едни от най-трудните. Част от техните предизвикателства са, че са по-слаби, по-бавни и по-ниски от всички останали. Те не могат да се изкажат или да изразят емоциите си, поради липсата на достатъчно езикови познания.​​​

Прохождащите и проговарящи деца могат да ни изглеждат като миниатюрен вариант на голям човек, но всъщност научните изследвания показват, че мозъкът на едно малко дете, е небалансиран.

Недоразвитото ляво полукълбо на мозъка на детето (частта, която контролира говора, търпението и логиката) е в постоянна борба и често надвивана от дясното полукълбо на мозъка (центъра на невербалния импулс, емоцията и разбирането на невербалната комуникация като изражението на лицето, тона на гласа и езика на знаците).