Ползи

Потенциалните ползи върху намаляването на разходите за медицинско обслужване от програма като „Най-щастливото бебе” са наистина съществени!

„Д-р Карп спасява родителите от лудост!“
Кайл Прует, д-р по медицина, професор в Медицинското училище на Йейл

„Петте успокояващи техники трябва да бъдат изучени от всички професионалисти, които работят с бебета. До такава степен работят!“
Елизабет Пантли, автор на „Решението за „сън без плач““

Безутешният детски плач може да бъде причина за силна фрустрация при родителите. Обучението „Най-щастливото бебе” може да даде увереност на родителите и да доведе до съществени финансови икономии за обществото, чрез:

1. Намаляване броя на обажданията / посещенията при лекаря заради плачещи бебета или бебета, които не могат да заспят.

2. По-малко посещения по спешност и последващи контролни прегледи при лекарите.

3. По-малко диагностични тестове, като изследвания за сеспис и връщане на киселини.

4. По-малко предписани лекарства.

5. Подобряване съня на родителите и работоспособността им.

6. По-редки случаи на прекратяване на кърменето, което води до подобряване на общото детско здраве и здравето на майката (по-малък риск от рак на гърдата при майките, затлъстяване и диабет при децата).

7. По-редки случаи на следродилна депресия, което води до по-редки случаи на остсъствия от работа и училище, посещения при лекаря, приемането на лекарства, самоубийства и др. (хормоналните промени предизвикват следродилната депресия, но бебешкия плач буквално я отключва).​

8. Намаляване броя на случаите на Синдрома на раздрусаното бебе (СРБ), което може значително да намали болничната помощ, рехабилитацията, правните и съдебни разходи и др. Стойността на това да предпазим дори едно дете от мозъчни увреждания вследствие на СРБ е безценна. Изчислено е, че освен огромната човешка трагедия при СРБ, всеки случай коства на данъкоплатците милиони лева. Предотвратяването дори само на един такъв случай ще донесе повече средства, отколкото са нужни за провеждането на обучението по тази програма, в цялата държава.

9. По-редки случаи на Синдрома на внезапната детска смърт (намаляват се случайните претъркулвания по стомах, повиването увеличава способността за разбуждане на новороденото дори от дълбок сън). Също така изтощените майки често поставят неспокойното бебе да спи по корем, защото се надяват на по-дълъг сън, а използването на техники като повиването в одеалце и белия шум през цялата нощ, могат веднага да подобрят съня на бебето и да позволят на майките да поставят детето в правилната поза за сън (по гръб).

10. Повишаването на чувството на увереност у родителите, свързването им с детето и подобряването на цялостния психологически климат в семейството.

>> Факти от България