Пловдив

Пловдив

„Най-щастливото бебе”
Подходящ за бъдещи родители (по всяко време на бременността) или родители на деца до 3 месеца. Бебетата Ви са добре дошли 🙂

„Най-щастливото дете”
Подходящ за бъдещи родители, родители на деца до 5 години, баби, дядовци и всички, които искат да общуват с детето с уважение.​ >> Повече​

Заявете своето участие на:
www.eliformums.com​
имейл: estoyanova@abv.bg
тел.: 0899 993043

Когато се съберат достатъчно желаещи, се сформира група. Ако желаете обучението да се проведе в уюта на Вашия дом, сами или заедно с други родители, не се колебайте да се свържете с Елена Стоянова.


„Най – щастливото бебе”

Това не е конкурс за щастие, за бебета или за родители, а програма, която с няколко техники задейства успокояващият рефлекс при плачещите бебета. Методите са на д-р Харви Карп и се прилагат успешно в цял свят. Неговите изследвания съчетават успешно съвременната медицина с мъдростта на древните народи. Той доказва, че човешките бебета, всъщност не са съвсем готови да се родят.

„Първите 3 месеца бебето прилича по-скоро на ембрион, отколкото на напълно развито човешко същество. Една от основните причини бебетата да плачат е защото са родени прекалено рано, с три месеца. При човека поради нарастването на мозъка и респективно черепната кутия, бебетата се раждат по-рано, за да могат да излязат през родилния канал и затова са толкова безпомощни в сравнение с други бозайници.”

Защо бебетата плачат? Имат ли колики всички бебета по света? Можем ли да разглезим бебето, ако го люлеем и гушкаме? Това са част от въпросите, чиито отговори дава схващането за липсващия четвърти триместър и задействането на успокояващия рефлекс.

През първите месеци бебетата трябва да получават грижи, които имитират утробата. Бебетата притежават успокояващият рефлекс още преди да се родят, а след това, когато са неспокойни, ние можем да го задействаме.

Техниките за успокояване на бебе няма да ви изненадат, защото много от родителите сами са достигнали до тяхната употреба. При някой бебета, обаче се налага да бъдат прилагани съвсем точно и последователно, за да работят. Д-р Карп ги нарича 5-те успокояващи техники, чрез имитиране на звуците и усещанията в утробата (повиване, странична или коремна позиция на подхващане, високо „Шшш”, люлеене, сучене). Когато бъдат прилагани правилно, въздействието им е мигновено. Ефекта от тях е дълготраен: бебетата плачат чувствително по-малко и спят доста по-добре, а това от своя страна, това води до по-малко умора и намаляване на следродилните депресии при родителите, предотвратява синдрома на внезапна детска смърт и насилието над деца. Д-р Карп обяснява и коликите и дава възможност да ги овладеете, без да използвате медикаменти.

Родителите са уверени и доволни от себе си , че се справят с новата ситуация. Всичко това води и до големи успехи в общуването с децата и в следващите етапи от тяхното развитие.

Създава успешни родители.

Кой е д-р Харви Карп ? Педиатър и учен с 30 годишен изследователски опит в сферата на детското развитие. Неговите методи се прилагат успешно в здравните институции в САЩ, изучават се в редица университети в света и се препоръчват от Американската Академия на Педиатрите. По покана на сдружение „Бебе и дете”, в партньорство с други организации, д-р Карп беше в за първи път в България и на 1 юни, 2013г. и изнесе семинари за родители и професионалисти в НДК. На 31 май, 2013г, на пресконференция, която се състоя в хотел Хилтън , д-р Карп лично връчи сертификатите на първите професионални обучители за България.

И не мога да не се похваля: Аз съм из между тях.

​И така: Знам за тези техники от преди 5 години, когато ми попадна един негов диск, но да си призная не съм ги пробвала на живо на чуждо бебе. За част от тях мислех, че аз съм ги открила, докато се справях със среднощното лошо настроение на прекрасната ми новородена дъщеря, през зимата на 2000-та година. Но след като прочетох неговата книга (издадена 2002 г.), „Най-щастливото бебе”, останах приятно изненадана, че той обяснява научно моите гениални 🙂 открития, които са помогнали на доста родители около мен. Даже JP-то и наш семеен приятел, повярва и ползва моите съвети за майките минали през кабинета му, а скоро и за неговата дъщеря.

Преди няколко месеца разбрах за възможността за сертификация (като консултант по кърмене и дула имам право на това). Бързо взех решение да се обуча и съвсем професионално да помагам на плачещите бебета.

Скоро, имах възможност, при домашно посещение при една 10-дневна Елена да ползвам техниките и да пробвам да я успокоя – наистина имаше копче за изключване на плача.Тя не заспа веднага, но стоя спокойна дълго време.
Д-р Карп не спира до бебетата, а продължава със своите съвети за вече порасналите деца, от 6 месеца до 5 години. Той обяснява, че ключът е, родителите с малки деца да разберат, че те не са „малки възрастни”.

Ще следим новите изследвания и ще поддържаме знанията си на ниво. В следващи статии ще пиша повече информация в детайли, а ако до тогава, имате нужда някой да ви покаже как да успокоите плачещото си бебе – Знаете къде да ме намерите 🙂

Автор: Елена Стоянова, дула, консултант по кърмене и сертифициран обучител по програмата “Най-щастливото бебе”.

www.eliformums.com
имейл: estoyanova@abv.bg
тел.: 0899 993043