Мнения бебе

Мнения и примери за успеха на родители, използвали „Най-щастливото бебе“
​Искате ли да споделите и Вашето мнение?​​​​

Работи! Слава Богу! (плюс доброволни съвети за отчаяни родители)
4 август 2012 г. от Джо (By Jo)

Дискът с бял шум наистина подейства на нашето бебе, което страшно много страдаше от колики.
Открихме, че повечето източници на бял шум не вършат работа, когато бебето ни пищи. В такива моменти, както учи д-р Карп в животоспасяващата си книга „Най-щастливото бебе в квартала“, имате нужда от силен шум, за да може бебето да го чуе, въпреки собствените си писъци. С този диск можете да настройвате силата на звука според нуждите Ви.
Дискът съдържа 6 записа за различни ситуации (силна нервност/плач, приспиване, поддържане на съня и др.) В нашия случай запис № 2 се оказа особено полезен за прекратяване на неутешимия плач и писъците. Проработи, когато нищо друго не действаше (дори и прахосмукачката). Проблемът със запис №2 обаче е, че от него може да Ви заболи главата. Все пак предпочитах главоболие пред пищящо бебе. Когато не можех да търпя №2, използвахме № 6 (дъжд), който успяваше чудесно да поддържа съня на бебето ни през деня.
Освен това, записите започват и завършват с постепенно увеличаване и намаляване на звука, така че не стряскат Вас или бебето Ви. Купихме си втори диск за колата.


Ако трябваше да купя само едно нещо освен пелените, щях да избера това DVD
12 ноември 2011 г, майката на Пейзли (By Paisley’s mom)

Първите няколко нощи с бебето ни бяха ужасни. Дъщеря ни не искаше да спи, освен ако не я гушкаме през цялото време. Много пищеше, а ние просто не можехме да я успокоим. Така беше, докато не се сетихме, че някой ни беше дал това DVD. Решихме, че нищо няма да ни стане, ако го изгледаме. Щом го направихме, целият ни живот се промени. Бебето ни моментално се успокои и заспа в плетената бебешка люлка. Беше като магия. Единият от съветите беше повиването. Ние, както и много други родители, си мислехме, че на дъщеря ни не ѝ харесва да бъде повита, защото, когато се опитвахме да ограничим движенията на ръцете ѝ, тя се държеше сякаш сме най-лошите родители на света. Повивахме я, като оставяхме ръцете ѝ отгоре, но така пък изобщо не се успокояваше. Един от съветите, който научихме от това DVD беше, че бебетата не обичат самия процес на повиване, но обичат да бъдат повити. Толкова съм благодарна, че всичко това беше под формата на филм, защото в този момент не бяхме в състояние да четем на книги. Мисля, че всички думи щяха да ми се замъглят! Ще купя това DVD за всеки мой познат, очакващ първото си дете. Това е най-хубавият подарък, който получихме. Не мога да преувелича като кажа колко е прекрасно това DVD. Чувствам, че то спаси здравия ни разум, а може би и брака ни.


Едно от най-добрите DVD-та за новородени
10 ноември 2011 г. от jls

Накупих десетки DVD-та за новородени, за да се подготвя за раждането на втората си дъщеря (първо дете за съпруга ми). Това беше наистина едно от любимите ми DVD-та. Свършили са прекрасна работа като са го направили и са предоставили на родителите страхотна информация. Иска ми да знаех всичко това и при първото си дете.


Задължително DVD за всеки родител
29 октомври 2011 г. от akire32

Имам повече от 15 години опит в работата с бебета и несъзнателно съм използвала някои от техниките, обяснени и демонстрирани в това DVD. При все това го намирам за толкова просветително и полезно, че го подарявам като типичен за мен подарък на партитата преди раждането на бебетата. Всеки родител – и майките, и бащите – трябва да гледа това DVD. На майките (независимо дали са майки на първо дете или не) ще даде голям отскок в това да се научат да успокояват бебето, а на бащите ще предостави начини да бъдат (и да се чувстват) ефективни и полезни. Ако можете да си купите само една книга или DVD, за да научите как да се грижите за бебето, ТРЯБВА да купите „Най-щастливото бебе в квартала“.


Подейства на 100%!!!
23 септември 2011 г. от Baby Raqs

Малкото ни момиченце често пищи, преуморява се и не може да заспи. Има и колики, така че 5-6 нощи в седмицата пищи с часове. Гледахме това DVD и много ни помогна. Толкова е лесно – всичко изглежда съвсем естествено, но няма да се сетиш да го използваш, ако не си гледал диска. В болницата ни научиха да повиваме, но сестрите никога не обясняват достатъчно добре. Сега мога да я повивам идеално стегнато и тя спи с поне един час повече. Препоръчвам го!


Дискът с успокоителни звуци „Най-щастливото бебе в квартала“
18 февруари 2011 г. от Хайди

Синът ни, който е на 2 седмици, обича успокоителните звуци. Слуша внимателно и погледът му е спокоен.


Отлично
18 януари 2011 г. от momof2

Откакто започнах да пускам третия запис от диска „Супер успокояващи приспивни звуци“ да се върти непрекъснато, тримесечното ми бебе спи по цяла нощ. Определено го препоръчвам!!!


Задължително за всяко бебе!!!!
7 ноември 2010 г., от Тери

Имам трудно за гледане тримесечно момченце, което или се бореше със съня, или когато най-накрая заспеше, се събуждаше. Успявах да поспя най-много по час на нощ.
Всъщност, купих този диск, когато бебето ми все още не показваше признаци на колики, но не го използвах нито веднъж. Просто взимах сина си с мен в леглото и дремвах, когато можех. Не издържах дълго. Спомних си за диска и сега, само след няколко дни употреба, мога да го оставя в леглото буден и сам си заспива!!! Това ще е един от подаръците, който ще правя на всяко парти преди раждането на бебе!!!


Задължително за всяко нервно бебе в колата!
26 октомври 2010 г., от shanpote

Откакто преди няколко седмици четиримесечната ми дъщеря започна да осъзнава какво става около нея, започна да изпада в истерия като я слагаме в столчето за кола. Плаче и пищи…Отчаяно търсех някакъв съвет или продукт, за да се справя с проблема…Този диск е невероятен. Записи №1 и 2 почти винаги й привличат вниманието, когато започне да нервничи или да плаче. Запис №6 – с дъждовните звуци – я приспива (а и нас) и го използваме за дневния и нощния сън.


Моето бебе Ви благодари!
6 юни 2010 г. от Джери Х.

Искам да ви разкажа как Вашето DVD промени живота ми. Вашите 5 успокояващи техники ми позволиха да успокоя бебето си, така че вместо да мисля само за плача на дъщеря си, можех наистина да я опозная. Сега знам как да я успокоя незабавно, за да разбера какво наистина иска. Без тези знания бих се притеснявала да опитвам различни методи, за да не се разплаче отново. Помня, че стоях в една и съща поза с часове, защото тя беше заспала на гърдите ми. Въпреки че ме болеше гърба, се страхувах да помръдна и да я оставя в люлката. Сега мога да опитвам каквото искам, защото знанието, че мога да я успокоя ако заплаче, ми дава свобода. Заради Вас бебето ни спи по 5 часа наведнъж, а е само на 4 седмици! С жена ми сме много по-спокойни и по-уверени сега, защото не изпадаме в ужас, когато започне да плаче. Знаем, че можем да направим нещо и то винаги ще сработи!


Повиването наистина помогна!
21 февруари 2010 г, от анонимен

Използвах книгата „Най-щастливото бебе в квартала“ и помогна на едномесечното ми бебе да спи от 10 до 6 всяка нощ (а говорим за бебе, което се събуждаше на всеки няколко часа). Повиването наистина помогна. Ако го повия наистина стегнато, спи много добре.


Чудо в колата!
16 юли 2009 г. от Елън Хопмън Скот „Ела“ (Балтимор, Мериленд)

На осемседмична възраст дъщеря ми реши, че МРАЗИ столчето за кола. Невъзможността да отидеш където и да било с кола, защото бебето ти пищи толкова силно, че чак се дави веднага щом го закопчаеш в столчето, прави живота труден (оправяше се на секундата като я изкарам от столчето)!! Пробвах диска (подарък от партито за бебето преди раждането, който никога не бях използвала) когато бебето беше на 14 седмици и ПОДЕЙСТВА!!! Направихме 3 успешни пътувания досега (две от по половин час и едно двучасово пътуване!!). В един момент, когато спрях, за да заредя колата, тя започна да пищи отново – увеличих звука на запис №1 и веднага престана! Дори ако този диск не проработи никога повече, за тези три пътувания си струваше напълно!!!!!!


Животоспасяващо DVD
29 юни 2009 г. от С. vanasselt “starznskys” (Синсинати)

Бебето ми е на 11 месеца. Имаме това DVD от повече от месец и то спаси живота ни! След като се прибрахме вкъщи от болницата, синът ни беше малко нервен и имаше слаби колики. Четири-пет души ни препоръчаха това DVD и веднага щом го изгледахме, проработи при бебето ни! Оттогава го препоръчваме на други родители с първи деца и те казват същото. Нямам търпение да купя версията за малкото дете, когато синът ми стигне до този етап на развитие. Всеки педиатър трябва да показва на родителите този метод.


Удивително!
20 юни 2009 г., от Дж. Бъртън (горен Мичиган)

Дъщеря ни беше на 5 седмици, не спеше по повече от половин час наведнъж и беше много раздразнителна през цялото време! Бях на края на силите си и тогава отидох до пощенската кутия – DVD-то най-накрая беше там. В рамките на 20 минути тя беше дълбоко заспала, повита в люлката си. Съпругът ми се прибра два часа по-късно и беше удивен. Мислехме, че не й харесва да е повита, а просто не сме знаели как да го направим! Сега спи само в люлката си, но наистина спи – по около 7 часа на нощ плюс хубави дневни дремки. Взехме DVD-то преди 4 седмици. Определено си струва парите


Родителите се нуждаят от тези стратегии особено при трудни бебета.
29 май 2009 г. от Вярващата Баба (Уичита, Канзас)

Този продукт беше изключително полезен за новородения ми внук и родителите му. Когато беше раздразнителен и труден за приспиване, те го повиваха и преминаваха през отделните стъпки. Това наистина го успокояваше и даваше спокойствие на родителите му. DVD-то е много полезно, защото можете да видите как се прилагат стратегиите. Всеки родител трябва да има тези умения в своя „инструментариум“. Също така, силно препоръчвам този продукт за хора, които се грижат за бебета.


Животоспасяващо DVD!
2-ри февруари 2009 г., от Х. Кембъл
Съпругът ми казва, че този продукт е бил животоспасяващ за него. Има раздел за това как да повиете новороденото стегнато и да го накарате да се чувства в безопасност, което от своя страна му помага да не плаче толкова. Той доста използва тази техника преди лягане. Толкова харесахме DVD-то, че купихме още четири като бъдещи подаръци за бебешки партита преди раждането!


СТРАХОТНО ЧЕТИВО ЗА МАЙКИ!!
6 януари 2009 г. от Ейми Б.

Всяка майка трябва да притежава тази книга! Подарявам я на всяко парти преди раждане на бебе, на което ходя!!! Концепциите в книгата са абсолютно верни и в нея има страхотни съвети за това как да успокоите бебе с колики. Четях я в колата, докато съпругът ми караше, за да успокоим първото си бебе…Това беше единствения спокоен момент, в който можех да почета!! Нищо не можеше да спре плача на сина ни след 6 следобед, докато не прочетох тази книга и не изпълних съветите в нея!! Имам много приятели, които са опитали този метод и при всичките е проработил. Тази книга си струва парите


Това е удивително!
9 декември 2008 г. от tomkitten (Ноксвил, Тенеси)

Брат ми използваше тези техники с племенницата ми, когато се роди миналата година. Докато го гледах колко стегнато я повива и колко силно шътка в ухото й се дразнех. Но реакцията й беше удивителна! Внезапно тя утихна с широко отворени очи, напълно спокойна. Със съпруга ми също си купихме DVD-то и го гледахме снощи и не можехме да повярваме как бебе след бебе се успокояваше с петте техники. Бебето ни трябва да се роди другия месец, и с нетърпение чакаме да ползваме техниките, които научихме. Имам три приятелки, които са бременни сега и ще им купя DVD-то като подарък за партитата преди раждането на бебетата. Това беше страхотна находка и горещо я препоръчвам!
Е, сега знаем от личен опит, че техниките работят! Бебето ни имаше периоди на раздразнителност (не колики) всяка вечер и ЕДИНСТВЕНОТО, което я успокояваше, беше коктейлът от техники от „Най-щастливото бебе“. Дъщеря ни не беше голям фен на повиването, но й помагаше да спи по-добре. Произнасянето на „шшш“ и държането й обърната на една страна я успокояваха моментално при вечерната й раздразнителност, а самото „шшш“ я успокояваше при пътуване с колата. ТРЯБВА да си купите това DVD, ако очаквате дете! Книгата също е страхотна!


Първата книга, от която се нуждаете
3 септември 2008 г. от Никол Макгинис “mcginnisn” (Остин, Тексас)

Това е първата книга, която трябва да прочетете, когато се приберете от болницата (или скоро след като сте родили). Имах много нервно бебе и успокояващите техники, описани в тази книга, са невероятно обучение за това как да се погрижиш за нервно дете, когато нищо не помага. Резултатите са незабавни. Книгата ми даде знание, което ме направи по-уверена и по-способна да се грижа за детето си.
Предимства – Безценни успокояващи техники и лесно за разбиране определение за коликите.
Недостатъци – няма


Тази книга запази разсъдъка ми
26 февруари 2008 г. от Андрю Смит (Рентън, Вашингтон)

Едно от най-трудните неща, с които трябваше да се справя, когато станах баща за първи път, беше незнанието ми какво да правя с пищящото си бебе. В три сутринта, способността ми да обуздая гнева си към ревящия ми син беше изпробвана многократно, но уроците в тази книга спасиха и мен, и сина ми. Можете да използвате фрустрацията, за да впрегнете петте успокояващи техники на д-р Карп по най-ефективния начин: стегнато повиване на бебето, вманиачено люлеене и силно шъткане. Въпреки че концепцията за петте успокояващи техники може да бъде синтезирана в две страници таблица (каквато има в книгата), останалата част на книгата описва същността на понятията по начин, който е напълно логичен. Преподавам на група бащи, очакващи първо дете в болницата, в която работя и тази книга е една от най-важните ми препоръки за неопитните бащи (и майки).


Запази разсъдка ни!
19 февруари 2008 г. от К. Джутрас “AKJ Mom” (Бевърли, Масачузетс)

Неоспорим е фактът, че тази книга запази психиката ни. Иска ми се само да я бях прочела преди да се роди синът ни и да се борим с коликите. Петте успокояващи техники наистина работят! Те са лесни и ако спазвате инструкциите, можете да се научите да успокоявате бебето много по-бързо отколкото без тези техники. Бяхме накрая на силите си, и всяка нощ се чудехме дали Алекс ще страда от колики или ще се измъкнем. Беше ужасно. Чувстваш се толкова безпомощен, когато бебето ти плаче и каквото и да правиш, не се успокоява. Педиатърът ни каза, че ще трябва да изчакаме няколко седмици, за да отминат коликите. Щях да полудея, ако не бяхме намерили тази книга! Оттогава я препоръчвам на всеки, който знам, че има бебе, защото дори и да няма колики, всички бебета плачат понякога и тази книга е безценна!!


ПРИТЕЖАВАЙТЕ ГО! ПОДАРЕТЕ ГО! ТРЯБВА ДА ГО ИМАТЕ!
12 август 2007 г. от Криста Н. Росас (Вашингтон, окръг Колумбия)

Това DVD спаси живота ни. Със съпруга ни нямахме представа какво да правим с новородено бебе и трябваше да планираме как да се грижим за него и как да го успокояваме, когато плаче. Опитахме се да не мислим за това и смятахме да правим като другите – да импровизираме и да се учим по метода на пробата и грешката. Това DVD промени изцяло тези намерения, защото ни даде план от пет стъпки, който да следваме всеки път когато бебето е раздразнително. Всеки път следвахме този план и ДЕЙСТВАШЕ. Оттогава го купувам за всяка моя бременна приятелка като подарък за партито преди раждането на бебето. Те виждат как успокоявам бебето си за по-малко от минута и са шокирани. Това само по себе си е доказателство за образователната сила на това DVD. Не мога да живея и без диска с успокояващи звуци, който също можете да си купите. Сложих го в CD плейъра и след това го качих на IPOD- а си за колата. Когато бебето Ви стане кисело в колата и няма много варианти за действие, пуснете успокояващите звуци и то ще кротува докато се приберете. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СИ ГО ВЗЕМЕТЕ!


Бебето ми спи през нощта, ДОРИ ПО ВРЕМЕ НА ВАКАНЦИЯТА НИ в шумен курорт!
31 март 2007 г. от Джейми Уайт (Уисконсин)

Беше ни трудно да накараме двумесечната си дъщеря да заспи дълбоко с цялото скърцане на паркета и по-големите ни деца, тичащи наоколо, докато не взехме този диск. Беше твърде студено, за да пускаме вентилатор в стаята й, а един друг диск (с морски вълни) не помагаше, та наистина се нуждаехме от този постоянен шум за леко спящото ни дете. Сърдечните удари, записани на диска, пуснати непрекъснато, са животоспасяващи! Не съм пробвала другите звуци, тъй като тя нямаше колики, но познавам няколко бебета, които имат и съм сигурна че шумът от прахосмукачка ще подейства като магия.
И да прибавя…Детето ми е вече на една годинка, аз все още използвам диска и много ми харесва! Дори го взехме с нас, когато бяхме на почивка, за да заглушим всякакви други шумове. Донесе голям комфорт на дъщеря ни – тя заспа веднага дори на непознато място! Благодаря!


Удивителни резултати
21 март 2007 г. от Сагуаро „кимбър“ (Аризона)

Бебето ми имаше силни колики от втората до десетата си седмица и това беше най-хубавия диск от всички, които пробвах (класическа музика, приспивни песни, звуци от океана, телевизия и т.н.) за да го успокоя и най-важното – да поддържам съня му за по-дълго време. Последният запис му беше любим – звукът на дъжда. Сега спи много по-дълго като пусна записа да върви цяла нощ. А докато спи през деня мога да свърша и аз нещо, защото звукът на дъжда заглушава моето трополене из кухнята и други шумове. А когато синът ми е наистина изнервен и нищо не мога да направя за него, мога да го оставя в леглото и да му пусна целия диск, което го успокоява и го приспива в 75% от случаите, а това е голямо постижение в сравнение с другите ми опити.


Най-доброто! Със сигурност трябва да го имате!
9 януари 2007 г. от micdaisy1 “micdaisy1″ (Сан Рамон, Калифорния)

Не мога да възхваля достатъчно този диск! Наистина работи и е работил с всяко бебе, което познавам (страхотен подарък). Възрастните трябва да му свикнат, но ако го увеличите достатъчно, за да го чува бебето (да е по-силно от плача му) работи като магия! Държах този диск в колата си докато дъщеря ми навърши една година. Задължителен продукт за всяко новородено! Книгата също е страхотна!


Чудодейният цяр за нервност и плач!
18 август 2006 г. от Клара М. Сауърс “New mom :)” (Маями, Флорида)

Всяка майка трябва да има този диск. Имам момиченце на 5 седмици, което трудно заспива дълбоко. Всеки път се буди след 10-15 минути! Винаги трябва да я приспивам на ръце и после като я оставя – да я милвам известно време, защото отново се разстройва. Сега мога да я оставя дори и да е раздразнителна (като се уверя, че е нахранена и преобута) и си заспива сама моментално!!!! Вярвам, че благодарение на този диск съм спасена от полудяване!


ОБИЧАМ това DVD.
17 април 2006 г. от А. Рит

Дъщеря ми имаше колики до тримесечна възраст. Съветите на д-р Карп съхраниха разсъдъка ми. Това беше единственото нещо, което помогна. Капките не успяха. Промяната в диетата ми не успя. Единственото, което проработи, бяха техниките от това DVD. Имам книгата, но кой може да чете с новородено? В DVD-то има чудесен раздел за въпроси и отговори, а начинът, по който говори д-р Карп е много успокояващ.


Запази психиката ми!!!
5 април 2005 г. от Нанси К. (Сан Диего, Калифорния)

Когато си купихме този диск, със съпруга ми бяхме отчаяни. Дъщеря ни не спеше през нощта. Плачеше с часове! Не знаехме какво друго да направим. Купихме си диска заради отзивите на други родители. Когато го получихме си мислехме, че цялото това бучене никога няма да проработи. Сгрешихме!!! Подейства още първата нощ. Помага на дъщеря ни да се успокои и да заспи. А ако се събуди през нощта го пускаме пак и това бързо я приспива отново. Нямаше да ни има без този диск.


Най-важната покупка за неопитни родители
30 юли 2002 г. от клиент

Чела съм почти всяка известна книга, която претендира, че обяснява защо някои бебета са нервни и как да ги успокоим. Нито една от тях не може да се мери с книгата на д-р Карп. Забравете за газовете и всички други теории. Тази книга просто и ясно обяснява какво изпитват новородените. А най-хубавата част е техниката за успокояване, която се основава а най-съвременни медицински изследвания. Обяснението за „успокояващия рефлекс“ в книгата е доста интересно, но ако наистина искате да успокоите бебето си, купете си DVD-то, което върви с книгата. Ще ви отвори очите! Когато видите как д-р Карп взима на ръце и успокоява за секунди една дузина различни бебета, ще разберете това, на което книгата не може да акцентира достатъчно – това е успокояващ РЕФЛЕКС, също като гълтането, и всеки може да се научи да го задейства. DVD- то е безпогрешен начин да се уверите, че усъвършенствате техниката, защото я показва многократно с полезни съвети и помощ при различни трудности. Това е билетът за душевно спокойствие на неопитните родители.


Историята на Майло
Толкова много Ви благодаря!
24 януари 2011 г., от Мишел Т.

Скъпи д-р Карп, искам да Ви кажа (както много други хора) как „Най-щастливото бебе в квартала“ превърна детето ни в съвсем нов човек. Синът ни Майло изобщо не спеше още от началото. Дори в онези дни след раждането си, когато се предполага, че бебетата спят много, той не можеше. И колкото по-малко го правеше, толкова по-раздразнителен и нервен ставаше. Стана много ядосан и труден за утешаване. Не беше точно пищящо бебе, но определено имаше дни, в които звънях разплакана на мъжа си докато беше на работа, защото Майло плачеше с часове и нищо не помагаше. Този порочен, задълбочаващ се цикъл на безсъние се влошаваше с всяка изминала седмица и когато той беше на десет седмици спеше по 6-8 часа на денонощие (предимно носен на ръце), а аз не бях спала буквално от седмици. Той се будеше 15-30 минути след като е заспал…И ТАКА ЦЯЛА НОЩ. Със съпруга ми дежурехме на смени през нощта, но тъй като кърмех, вършех по-голямата част от работата.

Една вечер съседката ми, която е началник на местния отдел на Ла Лече лигата, ми пусна съобщение на мобилния телефон, че ще ми даде назаем една книга. Намина и ми връчи „Най-щастливото бебе в квартала“ през пролуката на вратата докато Майло пищеше в новия слинг, който бях купила. Започнах да я чета същата нощ и в края на първа глава вече плачех, защото си мислех „Най-накрая! Има някой, който знае какво изживявам и има решение!“

Безсънието на Майло толкова се беше влошило, че започвах да си мисля, че има аутизъм, тъй като вече не се смееше и не общуваше с нас като преди. Започна просто да гледа безизразно в пространството, когато беше буден и изглеждаше сякаш не ни забелязва. Бях съкрушена.

Оказа се, че е толкова изтощен, че не може да прави нищо. Той дори не можеше да подремне през деня, защото тялото му просто не може да се успокои. Разбрах това (щом осъзнах, че това е проблема му, поглеждайки назад), защото аз и съпругът ми също не бяхме спали. Чувствах, че започвам да полудявам. Една ужасна петъчна нощ той се будеше на всеки 5-10 минути, а следващата беше още по-зле – до 4.30 сутринта нито аз, нито мъжа ми си бяхме легнали. Имахме изчерпателен списък с методите, които сме изпробвали. Бях успяла да прочета само първа част от книгата Ви (кой има време да чете, при положение че бебето му не спи?), но вече бях разбрала в общи линии за какво е и планирах през седмицата да си купя машина, която да издава бял шум. На мъжа ми му дойде блестящата идея да потърси албум с бял шум в iTunes. Намери един, бързо го свали, синхронизира го с iPod –а ни и го включихме в колонките до главата на Майло със звука на нежни океански вълни. Той все още спеше в нашата стая, в плетена люлка. Спа в продължение на час и половина, което не беше кой знае какво, но все пак бе по-добре от 10 минути.

На следващия ден прочетох най-важното от останалата част от книгата, когато намирах възможност и през нощта опитахме нещо различно. Пових Майло колкото по-плътно можах, сложих iPod-а в НЕГОВАТА стая и увеличих звука на океанските вълни. Сложихме го в креватчето в неговата стая (защото пуснахме диска твърде шумно за вкуса ни) и зачакахме.
Той не се събуди след 10 минути. Всъщност, спа 4 часа.

Майло прекара общо 14 часа в сън тази нощ, като единствено ме събуди 3 пъти, за да яде. Целият следващ ден прекара в дрямка и цялата следваща нощ – отново в сън. Щастлива съм да кажа, че той спи по този начин оттогава. Сега наистина Майло е на-щастливото бебе в квартала – смее се, усмихва се и ми бърбори по цял ден. Вашата книга промени живота ни, както и неговия. Много Ви благодаря за чудесния Ви професионализъм. Иска ми се да знаех и друг начин да кажа благодаря.
С огромна благодарност (и здрава психика!),

Мишел


Историята на Закари

Кели беше напълно оборудвана и подготвена да се грижи за новороденото си бебе. Въпреки че беше самотна майка и нямаше опит с бебетата, тя имаше страхотни приятелки, готови да помагат.

Всичко вървеше добре през първите няколко седмици, но след това Закари започна да става ужасно раздразнителен следобед. Когато беше на 8 седмици Кели не издържаше повече…

„Да имаш нервно бебе и да си самотен родител беше кошмарна комбинация. Закари страдаше от неконтролируем плач, понякога до 12 часа в денонощието. Веднъж като изпаднеше в своите пристъпи, нищо не можеше да го успокои. Малките му юмручета се блъскаха в гърдите ми и с всеки негов удар увереността ми все повече спадаше.

На всичкото отгоре се бях превърнала в ходещо зомби. Зак заспиваше, но се събуждаше само 2 часа по-късно и искаше да го гушкам и храня. Обикновено успявах да го приспя отново доста бързо и да го поставя обратно в плетената люлка, но в мига, в който отлепях ръцете си от него, той се стряскаше и почваше да пищи. Имах чувството, че умишлено ме надхитря.
Вярвам, че няма „грешни“ или „лоши“ чувства, но отчаянието, което изпитвах, когато Закари не спираше да плаче, беше почти непоносимо. Бях обгърната от чувство на крайно безсилие, комбинирано с недостиг на сън и страх. Имах ужасни чувства и мисли. Таях ярост и тъмни вълни на безнадеждност. Чувствах се ограбена откъм специалните моменти на близост, които майката трябва да преживява с новороденото си и много се притеснявах, че вътрешното ми напрежение ще му се отрази.
И двамата бяхме нещастни. Тогава д-р Карп дойде у дома в 10 вечерта, която беше началото на промяната. Странно, но бях щастлива, че когато той пристигна Зак пищеше. Д-р Карп не коментира плача му. По-скоро първото което каза беше, че апартаментът ми е твърде топъл. Настроих температурата на 26°С, за да бъде по-добре за Зак. Бях забелязала, че на котките ми много им капе козината, но тогава не осъзнавах, че е заради жегата, а мислех, че са стресирани от бебето.

След като охладих апартамента, д-р Карп пови Закари толкова плътно, че се уплаших. Въпреки че ме научи как да повивам Зак при посещението си когато детето беше на 2 седмици, не го правех, защото бебето се съпротивляваше, когато опитвах. Струваше ми се, че не иска да ограничавам ръцете му. Но трябва да призная, е повиването се оказа от съществено значение за успокояването му. Отначало той винаги се бореше с одеялото, но след като се успокоеше, оставаше кротък с часове.
След това д-р Карп сложи Зак в скута си и го залюшка като някой, който се вози в метрото. Бях удивена, защото това енергично движение изглежда го доведе до някакъв тих транс.

Накрая д-р Карп остави бебето ми в люлката на висока скорост, а прахосмукачката бучеше точно до него. Изглеждаше напълно погрешно. Изглеждаше твърде интензивно за толкова малко бебе…но подейства като магия. След цял час пищене, тези абсурдно лесни трикове приспаха Зак в рамките на 3 минути.

Въпреки тревогите си упражнявах многократно тези техники през следващите дни. Отначало люшках покъртително зле, а Зак се измъкваше от повиването със скоростта, с която го бях направила. Открих, че трябва да съм по-упорита…за негово добро. Щом хванах цаката на повиването, се научих да го успокоявам като го въртя из стаята. След това го пъхвах в люлката, хващах я отзад и я разклащах с дребни движения, все едно че се намира върху ритащо конче. Той се успокояваше за секунди и аз пусках люлката да се движи сама на своята бърза скорост. Скоро тези действия станаха тайната ми рецепта за щастие.
След няколко дни усъвършенстване на уменията, Зак успя да спи в продължение на 3 часа (рекорд за моето момче). В същия следобед, когато това се случи и дойде бавачката на Зак, аз възкликнах „Намерих решението! Лекарят на Зак казва, че трябва да го повием плътно, за да заспи!“ Тя извика „Не! Не! Плътното повиване на бебето не е честно спрямо него, като мъчение е.“

Показах й метода, обясних й колко добре сработва, но тя отказа да го прилага. Но да Ви кажа, няколко дни по-късно дори и тя беше убедена. Прибрах се вкъщи от магазина и видях, че тя е повила Зак, той се люшка и …спи!
Новият Закари беше много по-спокоен! Вместо да се буди на всеки два часа, той започна да спи повит в люлката от 9 вечерта до 3 сутринта. След това го хранех и заспиваше пак до 5-6 часа. Накрая стигнахме до пълни 8 часа сън и за мама, и за бебето! Въпреки че още сумтеше доста в съня си, след като беше плътно обвит спеше толкова дълбоко, че стенанията му не успяваха да го събудят.

Сега знам, че Закари е дете, което просто е имало нужда от още 3 месеца в утробата, но методът на „Прегръдката“ е най-доброто решение. Току що навърши 3 месеца и нямам нужда от раздрусването на люлката особено често, защото той е много по-добре. От бебе с колики, той се превърна в щастливо бебе, което почти не плаче. Усмихва се, смее се и се радва да наблюдава света!“

На 4 месеца Закари се смееше с глас и спеше по 8-11 часа на нощ без люлка, повиване или бял шум. Той можеше да се самоуспокои като доближи ръцете до устата си и си смуче пръстите. А когато ставаше малко раздразнителен, Кели просто го повиваше. Това, казва тя, го карало да се усмихне сякаш си мисли „Ей, това го помня от времето, когато бях бебе!“
На 12 месеца Закари беше щастливо слънчево момче. Беше любопитен, енергичен, активен и обичаше обилна храна, която беше интересна, като него.