д-р Харви Карп

Революционните открития на д-р Карп слагат край на тревогите и изтощението Ви!

Дори и най-любящите майки и бащи понякога се чувстват пред емоционален срив от постоянния плач и викове на техните бебета или малки деца. На помощ идва д-р Карп, който дава в ръцете на родители, баби и дядовци, както и всички професионалисти в педиатричната и педагогическата сфера инструменти, с които да бъдат в състояние да успокоят 95% от бебетата и да се справят и с най-нетърпеливия и емоционален малчуган. Обръщение на д-р Харви Карп към българите.

д-р Харви Карп
д-р Харви Карп

д-р Карп е световноизвестен педиатър, специалист по детско развитие и доцент по педиатрия в Медицинския университет USC в Лос Анджелис, САЩ, който през 2002 г. изуми света на медицината с откритията си, като издаде трудовете си.

Почти 30 години, д-р Карп преподава на хиляди родители, от работещи майки до суперзвезди като Мадона, Мишел Пфайфър, Пиърс Броснан и професионалисти от сферата за работа с деца, на които разкрива тайните за успокоение на коликите, увеличаване на детския сън, намаляване на лошите настроения, насърчаването на търпението и кооперативността у децата.

Книгите и DVD-тата на д-р Карп „Най-щастливото бебе в квартала” и „Най-щастливото дете в квартала” са преведени на над 20 езика, печелят награди и техниките му се преподават от хиляди специално обучени педагози и педиатри в обучения за родители, в болници, в клиники, в програми за превенция на насилието над деца, в клиники за следродилна депресия, по програми за майки-юноши, в групи за подкрепа на бащи, във военни бази, в стотици общини в Северна Америка и по целия свят, включително и в съседна Сърбия, като част от обучението в здравната система.

През април 2012 г. ,д-р Карп издаде и най-новата си книга „Ръководство за добър сън на най-щастливото бебе”, където развенчава някои от широко разпространените митове за съня и разкрива иновативни и уникални техники, с които да се помогне на всяко дете да спи добре.

На 1 юни, 2013г., д-р Харви Карп, гостува в България, по случай издаването на книгите му със заглавия “Най-щстливото бебе” и “Най-щастливтото дете” и проведе обучителни семинари за родители и специалисти от сферата за работа с деца. Надяваме се, някой ден, „​светилото” на съвременна педиатрия, отново да им възможност да посети нашата красива страна.

Освен работата и изследванията върху развитието на децата, д-р Карп често провежда лекции по въпросите с кърменето и е един от водещите застъпници в САЩ за защита на децата от рисковете на околната среда. В това си качество, той е говорител на Американската Академия по Педиатрия, един от основателите на организацията „Здрави Деца, Здрав Свят” (Healthy Child/Healthy World), един от основателите и съветник към организацията „Зеленият Пътеводител” (The Green Guide).

>> Интервю с д-р Карп